فهرست مطالب

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال پنجم شماره 72 (زمستان 1401)

  • جلد پنجم
  • تاریخ انتشار: 1401/11/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • شهرام چهارمحالی*، زینب ناطقی رستمی صفحات 1-18
    شفافیت اطلاعات مالی یکی از مهمترین دغدغه های سرمایه گذاران در بازارهای مالی و یکی از مهمترین عوامل موثر برای سرمایه گذاری جهت تحصیل سهام شرکت هاست. سرمایه گذاران جهت خرید سهام یک شرکت همواره به دنبال اطلاعاتی شفاف هستند. در حالی که اجتناب از مالیات شرکت ها و نگهداری وجه نقد شرکتی هر دو توجه زیادی را در ادبیات دانشگاهی به خود جلب کرده اند، نحوه تاثیر اجتناب از مالیات شرکت ها بر نگهداری وجه نقد به طور محدود مورد مطالعه قرار گرفته است. به دلیل دخالت شرکت ها در اجتناب از مالیات تهاجمی، اگر مقامات مالیاتی ساختارهای مالیاتی آنها را نپذیرند، ممکن است هزینه های اضافی را متحمل شوند. از این هدف این تحقیق بررسی این موضوع است که آیا اجتناب از مالیات شرکتی بر ارزش مازاد وجه نقد با نقش تعدیلی شفافیت اطلاعاتی تاثیر دارد؟ که با استفاده از 120 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1390 تا 1399 و همچنین با استفاده از رگرسیون خطی چند متغیره انجام پذیرفت. که نتایج آزمون فرضیه اول نشان داد اجتناب مالیاتی و ارزش مازاد وجه نقد رابطه معنادار و معکوسی دارند. همچنین با توجه به نتایج آزمون فرضیه دوم تحقیق مشاهده گردید که شفافیت اطلاعاتی بر رابطه بین اجتناب از مالیات شرکتی و ارزش مازاد وجه نقد رابطه معنادار و معکوسی دارد.
    کلیدواژگان: اجتناب از مالیات شرکتی، ارزش مازاد وجه نقد، شفافیت اطلاعاتی
  • رویا دارابی*، زینب ناطقی رستمی صفحات 19-37
    یکی از فراگیرترین سوگیری ها، بیش اطمینانی است که سبب می شود انسان دانش و مهارت خود را بیش از حد و ریسک ها را کمتر از حد تخمین زند و احساس کند بر مسایل و رویدادها کنترل دارد در حالی که ممکن است در واقعیت این گونه نباشد. مدیران عامل دارای بیش اطمینانی از موقعیت و نفوذ خود در شرکت های خود برای دستیابی به جاه طلبی های شخصی استفاده می کنند که می تواند با سیاست های مالیاتی تهاجمی، پرداخت مالیات کمتر و نشان دادن درآمد بالاتر مرتبط با پاداش مدیر عامل همراه باشد. بنابراین مدیران عامل دارای بیش اطمینانی بیشتر مستعد تصمیم گیری های تهاجمی هستند. در این میان کمیته های حسابرسی به گونه ای طراحی شده اند که به طور مستقل عمل کنند و تضادهای بین مدیران و مدیران خارجی در مورد اطلاعات مالی و انتخاب های روش های حسابداری را حل و فصل کنند از این رو هدف تحقیق بررسی تاثیر کمیته حسابرسی بر رابطه بین بیش اطمینانی مدیران و اجتناب مالیاتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1394 تا 1399 است. برای آزمون فرضیه ها از رگرسیون خطی چند متغیره و داده های ترکیبی استفاده گردید که نتایج نشان داد بیش اطمینانی مدیران رابطه معناداری با اجتناب مالیاتی دارد و این رابطه به صورت مستقیم است یعنی به عبارتی با افزایش بیش اطمینانی مدیران، اجتناب مالیاتی شرکت نیز افزایش پیدا می کند. همچنین در دیگر یافته های تحقیق مشاهده شد که کمیته حسابرسی (تخصص مالی کمیته حسابرسی) بر رابطه بین بیش اطمینانی مدیران و اجتناب مالیاتی شرکت تاثیر معناداری دارد واین تاثیر به صورت معکوس است یعنی هرچقدر کمیته حسابرسی از اعضای متخصص مالی بیشتری استفاده کند رابطه بین بیش اطمینانی مدیران و اجتناب مالیاتی شرکت کاهش پیدا می کند.
    کلیدواژگان: بیش اطمینانی مدیران، اجتناب مالیاتی، کمیته حسابرسی
  • وحید ذبیح الله نژاد* صفحات 38-54

    هدف این مقاله بررسی، ایجاد درک و بینش نسبت به نقاط قوت و ضعف آموزش و حرفه حسابداری دادگاهی است. این مقاله مطالعات حسابداری دادگاهی منتشر شده را بررسی می کند تا نقاط قوت و ضعف حسابداری دادگاهی را بیابد. نقاط قوت حسابداری دادگاهی عبارت است از: مزایای آموزش برای دانشجویان و متخصصان حسابداری، ارزش حرفه، نیاز چشمگیر و افزایش تقاضا، کانال های شغلی جدید و کاهش کلاهبرداری. عوامل ضعف عبارتند از: عدم وجود مقررات، عدم کنترل بر ورود به حرفه، عدم توافق بر چگونگی آموزش حسابداری دادگاهی، عدم وجود مجلات تحقیقاتی تخصصی، تصور غلط از هدف ذاتی آن، عدم وجود متخصصان و مربیان واجد شرایط و عدم شناخت عمومی و شهرت شغلی. انتظار داریم که این بررسی ساختار یافته در زمینه عوامل مربوط به وضعیت فعلی و آینده آموزش و حرفه حسابداری دادگاهی، نسبت به مسایل مهم و نگرانی هایی که برای درک و پیشبرد کاربرد حیاتی حسابداری دادگاهی در توسعه اجتماعی- اقتصادی مهم هستند، دورنمای کافی ارایه کند. پیش بینی می شود که این مقاله بر سیاست آینده تاثیر داشته باشد که در نهایت به بهبود تجارت و محدود کردن موارد کلاهبرداری کمک کند، در نتیجه می تواند به توسعه اجتماعی- اقتصادی و تجاری کمک کند. مطالعات پیشین در زمینه حسابداری دادگاهی، جامع و متنوع هستند. با این وجود، درکی جامع نسبت به نقاط قوت و ضعف حسابداری دادگاهی وجود ندارد. این مطالعه درک جامعی از حسابداری دادگاهی را برای سیاست گذاران ایجاد کرده است.

    کلیدواژگان: حسابداری دادگاهی، نقاط قوت و ضعف، آموزش و حرفه
  • زهرا طاعتی وند*، زهره خواجه سعید صفحات 55-72

    هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین رقابت در بازار محصول و کیفیت حسابرسی با تاکید بر نقش توان حاکمیت شرکتی می باشد. این پژوهش از نظر ماهیت و روش توصیفی و از نظر هدف، یک پژوهش کاربردی بوده و از آنجایی که در پژوهش حاضر وضعیت موجود متغیرها با استفاده از جمع آوری اطلاعات، از طریق اطلاعات گذشته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است، در ردیف مطالعات توصیفی و از نوع پس رویدادی گنجانده می شود. در مسیر انجام این پژوهش، دو فرضیه تدوین و 141 شرکت از طریق نمونه گیری به روش حذف سیستماتیک برای دوره زمانی 7 ساله بین 1393 تا 1399 انتخاب شده و داده های مربوط به متغیرهای پژوهش بعد از گردآوری در نرم افزار اکسل با استفاده از نرم افزار آماری ایویوز 10 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمون فرضیات نشان داد بین رقابت در بازار محصول و کیفیت حسابرسی (اقلام تعهدی اختیاری) ارتباط معکوس معنی داری وجود دارد. و بین رقابت در بازار محصول و کیفیت حسابرسی (تجدید ارایه صورتهای مالی) ارتباط معکوس معنی داری وجود دارد. همچنین توان حاکمیت شرکتی بر ارتباط بین رقابت در بازار محصول و کیفیت حسابرسی (اقلام تعهدی اختیاری) تاثیرگذار می باشد. و توان حاکمیت شرکتی بر ارتباط بین رقابت در بازار محصول و کیفیت حسابرسی (تجدید ارایه صورتهای مالی) تاثیرگذار می باشد.

    کلیدواژگان: رقابت در بازار محصول، کیفیت حسابرسی، حاکمیت شرکتی
  • سید کامران یگانگی*، محسن دولت یاری صفحات 73-80
    کاهش هزینه های عملیاتی برای هر جامعه ای اهمیت دارد. شرایط محیطی جامعه از یک سو و پیشرفت تکنولوژی از سوی دیگر هزینه های موجود در سطح جامعه را تحت تاثیر قرار داده است. در حال حاظر بهتر است به جای پرداخت هزینه های ثابت برای هر کار، روش هایی امتحان شود که هزینه آن ها متناسب با میزان کار است. شایستگی ها، از جمله: آگاهی و دانش در زمینه عمومی و تخصصی، اداره کردن صحیح، مدیریت صحیح منابع انسانی، در هر سازمانی منجر به بهره وری و کاهش هزینه می شوند. راه های متعددی وجود دارد که می توان از آنها برای کاهش هزینه ها در هر کسب و کاری و در سطح جامعه استفاده کرد. لازمه موفقیت در این راه، مدیریت سازمانی به عنوان یک هدف سازمانی برای کاهش هزینه ها است. دقت و فرهنگ مدیریت زمان در هزینه های شخصی و سازمانی در جامعه امروزی و آموزش آن به کارکنان و تثبیت کردن آن در سازمان ها، کاهش هزینه چشم گیری را در پی خواهد داشت. کاربرد پژوهش عملیاتی به عنوان ابزاری در ساختار سرمایه و کاهش هزینه در جامعه مدرن و امروزی است. از این رو مقاله حاظر به صورت مروری و خلاصه به کاربرد پژوهش های عملیاتی در کاهش هزینه می پردازد.
    کلیدواژگان: پژوهش عملیاتی، کاهش هزینه، سازمان
  • زهره حاجیها، زهرا مریداحمدی بزدی* صفحات 81-85
    این پژوهش با هدف پژوهش حاضر بررسی همبستگی بین هوش اجتماعی و مسیولیت پذیری اجتماعی در حسابرسان شرکت های حسابداری در شهر مشهد صورت گرفت. نمونه پژوهش شامل 50 نفر از حسابرسان شرکت های حسابداری بود. داده ها با استفاده از پرسشنامه های مسیولیت پذیری اجتماعی کارول و هوش اجتماعی تت جمع آوری گردید. داده ها پس ازجمع آوری به وسیله نرم افزار SPSS-24 و روش همبستگی پیرسون تحلیل شدند. یافته های پژوهش نشان داد که بین هوش اجتماعی و مسیولیت پذیری اجتماعی همبستگی مثبت و معنادار در سطح 0.01 وجود دارد.
    کلیدواژگان: هوش، هوش اجتماعی، مسئولیت پذیری، مسئولیت پذیری اجتماعی
  • جواد عین آبادی، نیلوفر خوش فطرت*، علی باباخانی قاضیجهانی صفحات 86-95
    تحقیق حاضر قصد دارد به بررسی میزان ریسک پذیری افراد در بازارهای مختلف مالی سه گانه ارزهای دیجیتال، بورس اوراق بهادار و فارکس بپردازد. یکی از مهمترین منابع تاثیرگذار مطابق ادبیات نظری بر میزان ریسک پذیری افراد، سواد مالی آنهاست. به این معنا که آن دسته از افرادی که از سواد مالی بالاتری برخوردارند ریسک های کمتری می کنند و این ریسک ها عمدتا حساب شده است. این تحقیق با نمونه ای به حجم 384 نفر از سرمایه گذاران بازارهای سه گانه فوق به روش پیمایش و با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای انجام یافت. مطابق یافته های تحقیق میزان ریسک پذیری فعالان بازار رمز ارزها از دو بازار دیگر بیشتر بوده ضمن اینکه سواد مالی این دسته از افراد نیز از فعالان دو بازار دیگر بسیار پایین تر بوده است. از طرفی مطابق آزمون آنالیز واریانس این تفاوت به لحاظ آماری معنی دار است و نتایج آزمون همبستگی پیرسون نیز ارتباط بین ریسک پذیری افراد و دانش مالی را تایید می کند. با این حساب می توان گفت بخشی از ریسک پذیری فعالان بازار رمزارزها ناشی از دانش مالی پایین آنها می باشد.
    کلیدواژگان: ریسک، سرمایه گذاری، بازار مالی، سواد مالی، یمایش
  • الهام منصوری نیا*، آوا علایی صفحات 96-108
    تجدید ارایه صورتهای، رویدادی است که موجب جلب توجه عموم سرمایه گذاران می شود و تجدید ارایه صورتهای مالی، عاملی است که می تواند قابلیت اتکای اطلاعات مالی منتشره را در هاله ای از ابهام قرار دهد و همچنین موجب گمراهی سرمایه گذاران شود، بنابراین وجود تعدیلات سنواتی در دوره های متوالی و رواج آن میان شرکتهای ایرانی، به اعتبار صورتهای مالی صدمه میزند و موجب تخصیص و توزیع ناکارآمد ثروت در جامعه و کاهش اعتماد مردم به بازارهای سرمایه می گردد. پیش بینی های ارایه شده توسط مدیران در مورد سودآوری دوره آینده شرکت ها دارای توانمندی های ارزش مندی است که به سرمایه گذاران در اتخاذ تصمیم های بهینه کمک می کند. همانند سایر اطلاعات، ارزش این پیش بینی ها، وابسته به دقت و باورپذیری آن ها از دیدگاه سرمایه گذاران است. هدف این تحقیق بررسی اثر دقت پیش بینی مدیریت بر رابطه بین تنوع کمیته حسابرسی و تجدید گزارش های مالی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت و روش علی همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار در بازه زمانی 8 ساله 1392 الی 1399 بوده است که از طریق نمونه گیری حذف سیستماتیک در مجموع 101 شرکت مورد مطالعه قرار گرفتند. متغیر وابسته این تحقیق تجدید ارایه صورتهای مالی و متغیر مستقل تنوع کمیته حسابرسی و متغیر تعدیلگر دقت پیش بینی سود می باشد. برای آزمون فرضیه های تحقیق از رگرسیون لجستیک استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که بین تنوع کمیته حسابرسی و تجدید ارایه صورتهای مالی رابطه منفی و معنی داری وجود دارد. همچنین دقت پیش بینی سود تاثیر بر رابطه بین تنوع کمیته حسابرسی و تجدید ارایه صورتهای مالی ندارد. بنابراین در شرکتها با کمیته حسابرسی دارای عضو زن نظارت بر امور مالی شرکت به نحو مطلوبتری صورت خواهد گرفت که موجب کاهش تجدید ارایه صورتهای مالی خواهد گردید.
    کلیدواژگان: دقت پیش بینی مدیریت، تنوع کمیته حسابرسی، تجدید گزارش های مالی
  • علی بینائیان* صفحات 109-124
    سیستم بانکی در اقتصاد مقاومتی همسو با کاهش وابستگی و تاکید بر مزیت های تولید داخلی و تلاش برای اتکا به خود است. در ادبیات علمی، از بکارگیری مفهوم اقتصاد مقاومتی مدت زمان زیادی نیست که می گذرد اما می از دیدگاه های متخصصان اقتصاد که اخیرا ارایه شده اند استنباط نمود. این، ابتکار اقتصادی کشورهای تحت شرایط خاص است که قصد پشتیبانی کردن از سیستم بانکی کشورشان را دارند و سرمایه گذاری های بانکی خاص را در کاهش وابستگی به سایر کشورها تحت شرایط بحرانی انجام می دهد.هدف این تحقیق بررسی چگونگی جایگاه اقتصاد مقاومتی (ارتباط بین شاخص های اقتصاد مقاومتی و بانکداری بین الملل) در بانکداری بین الملل تحت تاثیر تحریم ها بین الملل می باشد.در این رابطه 8 فرضیه ارایه شده است و با توجه به این فرضیات ازمون هایی انجام شده و برای سنجش متغیر ها از نرم افزار SPSS استفاده شده ، و بدین نتایج دست یافتند که تولید ناخالص سرانه واقعی و عملکرد سیستم بانکی تاثیر مستقیم دارد ؛ میزان اعتبارات بانکی در زمان تحریم و عملکرد سیستم بانکی تاثیر مستقیم دارد.
    کلیدواژگان: تولید ناخالص داخلی، بهر ه وری نیروی کار، بهر ه وری سرمایه، اقتصاد مقاومتی
  • نسرین هیکلی*، جواد عین آبادی صفحات 125-141

    هدف از این پژوهش طراحی مدل فروش صادراتی قرارداد آتی نفت گاز و ایران به کشورهای هدف در شرایط تحریم است. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی، از نظر روش پژوهش کیفی-کمی و از نظر روش گردآوری داده ها پیمایشی- اکتشافی و در بعد جمع آوری، مقطعی است. جهت طراحی مدل در این پژوهش با استفاده از روش دلفی، محقق ابتدا به بررسی پیشینه پژوهش پرداخت و عواملی را که به صورت کلی در طراحی مدل فروش صادراتی قرارداد آتی نفت گاز و ایران به کشورهای هدف در شرایط تحریم نقش داشتند مشخص نمود و سپس یک پروتکل در قالب پرسشنامه تهیه و آنها را در میان خبرگان دلفی طی سه دور مورد پرسش قرار داد تا در دور اول شاخص ها و زیرشاخص هایی که در این زمینه نقش دارند را مشخص نمایند و در دور دوم و سوم آنها را امتیازدهی نمایند. جامعه در بخش کیفی شامل 6 نفر از مدیران و مشاوران صنعت نفت و گاز است که طی سه دور به پرسشنامه های دلفی پاسخ دادند. در انتهای دور سوم، خروجی مرحله دلفی، مدل فروش صادراتی قرارداد آتی نفت گاز و ایران به کشورهای هدف در شرایط تحریم را نشان داد. روش نمونه گیری در مرحله اول تحقیق که طراحی مدل اولیه تحقیق است به روش گلوله برفی و تا رسیدن به مرحله اشباع می باشد. در بخش کمی نیز، جامعه آماری شامل 55 نفر از کارکنان صنعت نفت است که در ارتباط با موضوع تحقیق آگاهی دارند. با استفاده از جدول مورگان و روش تصادفی، 48 نفر به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه مقایسات زوجی جمع آوری شد. پرسشنامه مذکور با 30 سوال (شاخص) در قالب 7 متغیر (زیرشاخص) طراحی گردید. در این تحقیق روایی پرسشنامه ها به تایید خبرگان رسید. جهت بررسی پایایی در قسمت دلفی از روش آلفای کرونباخ استفاده گردید که نتایج در قسمت دلفی ارایه شده است. پس از تایید نهایی شاخص ها و طراحی پرسشنامه مقایسات زوجی، میزان نرخ ناسازگاری به شرح ذیل به دست آمده است. با توجه به اینکه این نرخ پایین تر از 1/. است نشان دهنده پایایی آن است. پس از استخراج پاسخ ها برای تبدیل داده های پرسشنامه ها به حالت قابل استفاده با نرم افزار بهین تصمیم به ورود اطلاعات پرداخته شد. در این بخش به بررسی سوالات از روش دلفی، آنتروپی و ویکور برای اولویت بندی متغیرها پرداخته شد. خروجی مرحله دلفی شامل معیارهایی همچون توجه به ریسک، حداقل کردن اثرات موانع خارجی، عوامل داخلی، عوامل مرتبط با سرمایه گذاری خارجی، عوامل ساختاری نرم و عوامل ساختاری سخت است. عوامل ساختاری سخت، مزیت رقابتی، عوامل داخلی، عوامل ساختاری نرم، توجه به ریسک، عوامل مرتبط با سرمایه گذاری خارجی و حداقل کردن اثرات موانع خارجی مهم ترین اولویت را به خود اختصاص دادند. در ارتباط با زیرشاخص ها نیز بر اساس روش رتبه بندی ویکور، زیرشاخص هایی همچون افزایش انعطاف پذیری، استخراج و اکتشاف، استفاده از متخصصان خبره در قراردادها، قرارداد با چند کشور و ورود به بورس انرژی بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند.

    کلیدواژگان: مدل فروش صادراتی، قرارداد آتی، نفت گاز، تحریم
|
  • Shahram Chaharmahali *, Zeinab Nateghi Rostami Pages 1-18
    The transparency of financial information is one of the most important concerns of investors in the financial markets and one of the most important effective factors for investing in the acquisition of company shares. Investors are always looking for clear information to buy shares of a company. While corporate tax avoidance and corporate cash holdings have both received much attention in the academic literature, how corporate tax avoidance affects cash holdings has been limitedly studied. Due to companies engaging in aggressive tax avoidance, they may incur additional costs if tax authorities do not accept their tax structures. One of the purposes of this research is to investigate whether corporate tax avoidance has an effect on the surplus value of cash with the moderating role of information transparency. which was done using 120 companies accepted in Tehran Stock Exchange between 2010 and 2019 and also using multivariate linear regression. The results of the first hypothesis test showed that tax avoidance and cash surplus value have a significant and inverse relationship. Also, according to the results of the second hypothesis test, it was observed that information transparency has a significant and inverse relationship on the relationship between corporate tax avoidance and cash surplus value.
    Keywords: Corporate tax avoidance, cash surplus value, Information Transparency
  • Roya Darabi *, Zeinab Nateghi Rostami Pages 19-37
    One of the most pervasive biases is overconfidence, which causes people to overestimate their knowledge and skills and underestimate their risks, and feel that they have control over issues and events, when in reality this may not be the case. Overconfident CEOs use their position and influence in their companies to achieve personal ambitions, which can be accompanied by aggressive tax policies, paying lower taxes, and showing higher earnings associated with CEO compensation. Therefore, overconfident CEOs are more prone to aggressive decisions. Meanwhile, audit committees are designed to act independently and resolve conflicts between managers and external managers regarding financial information and choices of accounting methods. Hence, the purpose of the research is to investigate the impact of the audit committee on the relationship between managers' overconfidence. And the tax avoidance of companies admitted to Tehran Stock Exchange is between 2014 and 2019. To test the hypotheses, multivariate linear regression and combined data were used, and the results showed that managers' overconfidence has a significant relationship with tax avoidance, and this relationship is direct, that is, with the increase of managers' overconfidence, the company's tax avoidance also increases. Also, in other findings of the research, it was observed that the audit committee (financial expertise of the audit committee) has a significant effect on the relationship between overconfidence of managers and tax avoidance of the company, and this effect is reversed, that is, the more the audit committee uses financial expert members, the relationship between overconfidence Directors and corporate tax avoidance will decrease.
    Keywords: Managers' overconfidence, Tax Avoidance, Audit Committee
  • Vahid Zabihollahnejad * Pages 38-54
    Purpose

    This review aims to provide an understanding of the strengths and weaknesses of forensic accounting education and profession.

    Design/methodology/approach: 

    This paper reviews published forensic accounting studies to explore forensic accounting strengths and weaknesses.

    Findings

    The strengths of forensic accounting are its benefits to students and accounting professionals, the significant need and increasing demand, the new career channels and the reduction of fraud. The weakness factors are the lack of regulation, the lack of control over the profession entry, the lack of agreement on how to teach forensic accounting, the lack of specialized research journals, the misconception of its intrinsic aim, the lackof highly qualified practitioners and educators and the lack of public recognition and occupation reputation.

    Practical implications:

     It is hoped that this structured investigation of the factors relevant to the current and future status of forensic accounting education and profession will provide a sufficient overview of the critical issues and concerns that are important to be known for understanding and advancing the vital application of forensic accounting on the Socio-Economic Development. It is anticipated that this paper has an impact on future policy that ultimately contributes to improving business and limit fraud incidents, thus, it can contribute to business and socio-economic development.

    Originality/value: 

    The literature on forensic accounting is extensive and varied. However, there is a lack of comprehensive understanding of the strengths and weaknesses of forensic accounting. This study provided policymakers with a comprehensive understanding of forensic accounting.

    Keywords: Forensic Accounting, strengths, weaknesses, Education, profession
  • Zahra Taativand *, Zohreh Khajeh Saeed Pages 55-72

    The purpose of this research is to investigate the relationship between competition in the product market and audit quality, emphasizing the role of corporate governance. This research is an applied research in terms of its nature and descriptive method and in terms of its purpose, and since in the current research the current state of the variables has been analyzed by collecting information through past information, it is in the ranks of descriptive studies. And it is included after the event. In the course of conducting this research, two hypotheses were formulated and 141 companies were selected through systematic elimination sampling for a period of 7 years between 1393 and 1399, and the data related to the research variables were collected in Excel software using the software The statistics of 10 cases were analyzed. The results of the hypothesis test showed that there is a significant inverse relationship between product market competition and audit quality (optional accrual items). And there is a significant inverse relationship between competition in the product market and audit quality (representation of financial statements). Also, the power of corporate governance affects the relationship between product market competition and audit quality (optional accrual items). And the power of corporate governance affects the relationship between competition in the product market and audit quality (representation of financial statements).

    Keywords: product market competition, Audit Quality, Corporate Governance
  • Kamran Yeganegi *, Mohsen Dolatyari Pages 73-80
    Reducing operating costs is important for any society. The environmental conditions of the society on one hand and the advancement of technology on the other hand have affected the costs in the society. Currently, instead of paying fixed fees for each job, it is better to try methods whose cost is proportional to the amount of work. Competencies, including: awareness and knowledge in general and specialized fields, proper administration, proper human resource management, lead to productivity and cost reduction in any organization. There are many ways that can be used to reduce costs in any business and at the community level. The prerequisite for success in this way is organizational management as an organizational goal to reduce costs. The precision and culture of time management in personal and organizational costs in today's society and its training to employees and its stabilization in organizations will result in significant cost reduction. The use of operational research as a tool in capital structure and cost reduction in modern society. Therefore, the current article deals with the use of operational research in cost reduction in a review and summary.
    Keywords: Operational Research, Cost Reduction, organization
  • Zohreh Hajiha, Zahra Moridahmadi * Pages 81-85
    This research was conducted with the purpose of the current research to investigate the correlation between social intelligence and social responsibility in auditors of accounting companies in Mashhad. The research sample included 50 auditors of accounting companies. The data were collected by using Carroll's social responsibility questionnaires and Tet's social intelligence questionnaires. After collecting the data, they were analyzed by SPSS-24 software and Pearson's correlation method. The research findings showed that there is a positive and significant correlation between social intelligence and social responsibility at the 0.01 level.
    Keywords: Intelligence, Social intelligence, Responsibility, social responsibility
  • Javad Einabadi, Niloufar Khoshfetrat *, Niloufar Khoshfetrat Pages 86-95
    The present study intends to examine the level of risk-taking of individuals in different financial markets of digital currencies, stock exchanges and Forex. According to the theoretical literature, one of the most important sources influencing individuals' risk level is their financial literacy. This means that those who are more financially literate take fewer risks, and these risks are largely calculated. This research was conducted with a sample of 384 investors in the above three markets by survey method and using multi-stage sampling method. According to the research findings, the risk level of cryptocurrency market participants was higher than the other two markets, while the financial literacy of this group of people was much lower than the actors of the other two markets. On the other hand, according to the analysis of variance test, this difference is statistically significant and the results of Pearson correlation test also confirm the relationship between risk-taking and financial knowledge. With this in mind, it can be said that part of the risk-taking of cryptocurrency market participants is due to their low financial knowledge.
    Keywords: risk, Investment, Financial Market, Financial Knowledge, Survey
  • Elham Mansourinia *, Ava Alaee Pages 96-108
    The re-presentation of financial statements is an event that attracts the attention of investors, and the re-presentation of financial statements is a factor that can place the reliability of published financial information in an aura of uncertainty and also mislead investors, so The existence of annual adjustments in successive periods and its prevalence among Iranian companies harms the credibility of financial statements and causes inefficient allocation and distribution of wealth in the society and reduces people's trust in capital markets. The forecasts provided by managers about the profitability of companies in the future period have valuable capabilities that help investors to make optimal decisions. Like other information, the value of these forecasts depends on their accuracy and believability from the perspective of investors. The purpose of this research is to investigate the effect of management forecasting accuracy on the relationship between the diversity of the audit committee and renewal of financial reports in companies listed on the Tehran Stock Exchange. This research is applied in terms of purpose and correlational in terms of nature and causal method. The statistical population of the research was all the companies admitted to the stock exchange in the period of 8 years from 1392 to 1399, and a total of 101 companies were studied through systematic elimination sampling. The dependent variable of this research is the re-presentation of financial statements and the independent variable is the diversity of the audit committee and the adjusting variable is the accuracy of the profit forecast. Logistic regression was used to test research hypotheses. The findings of the research showed that there is a negative and significant relationship between the diversity of the audit committee and the re-presentation of financial statements. Also, the accuracy of the profit forecast does not affect the relationship between the diversity of the audit committee and the renewal of financial statements. Therefore, in companies with an audit committee with a female member, the company's financial affairs will be monitored in a more favorable way, which will reduce the re-presentation of financial statements.
    Keywords: The accuracy of management forecast, the diversity of the audit committee, the renewal of financial reports
  • Ali Binaeiyan * Pages 109-124
    The banking system in the resistance economy is aligned with reducing dependence and emphasizing the advantages of domestic production and striving for self-reliance. In the scientific literature, it has not been a long time since the concept of resistance economy has been used, but May deduced from the views of economists that have been presented recently. This is the economic initiative of countries under special conditions that intend to support their country's banking system and make special banking investments to reduce dependence on other countries under critical conditions. Indicators of resistance economy and international banking) in international banking is affected by international sanctions. In this regard, 8 hypotheses have been presented and according to these hypotheses, tests have been conducted and SPSS software has been used to measure the variables. and reached the results that the real GDP per capita and the performance of the banking system have a direct effect; The amount of bank credits at the time of sanctions has a direct effect on the performance of the banking system.
    Keywords: GDP, Labor Productivity, Capital efficiency, resistance economy
  • Nasrin Heikali *, Javad Einabadi Pages 125-141

    The purpose of this research is to design an export sales model for oil and gas futures contracts with Iran to the target countries under sanctions. This research is applied in terms of purpose, in terms of qualitative-quantitative research method and in terms of survey-exploratory data collection method, and in terms of collection, it is cross-sectional. In order to design the model using the Delphi method, the researcher identified the factors that played a role in the design by examining the background of the research, then prepared a protocol in the form of a questionnaire and questioned them among Delphi experts in three rounds to determine the indicators and sub-indices. . The qualitative part of the society consists of 6 managers and consultants of the oil and gas industry who answered Delphi questionnaires in three rounds. At the end of the third round, the output of the Delphi phase showed the sales model. Sampling in the first stage of the research, which is the design of the initial research model, is carried out by the snowball method and until the saturation stage is reached. In the quantitative part, the statistical population includes 55 employees of the oil industry who are knowledgeable about the research topic. Using Morgan's table, 48 people were collected as a sample size and data were collected using a pairwise comparison questionnaire. The said questionnaire was designed with 30 questions (index) in the format of 7 variables (sub-index). The validity of the questionnaires was confirmed by the experts. Cronbach's alpha method was used to check the reliability in the Delphi part, and the results are presented in the Delphi part. After the final approval of the indicators and the design of the paired comparison questionnaire, the inconsistency rate is lower than 1/. It was obtained, which indicates its reliability. After extracting the answers to convert the data of the questionnaires into a usable state, information was entered with the best decision software. In this section, questions from Delphi, entropy and Vicor methods were discussed for prioritizing variables. The output of the Delphi stage includes criteria such as paying attention to risk, minimizing the effects of external obstacles, internal factors, factors related to foreign investment, soft structural factors and hard structural factors. Hard structural factors, competitive advantage, internal factors, soft structural factors, attention to risk, factors related to foreign investment and minimizing the effects of external barriers were assigned the most important priority. In relation to the sub-indices, based on the Vicor ranking method, sub-indices such as increasing flexibility, mining and exploration, using expert experts in contracts, contracting with several countries and entering the energy exchange have the highest amount.

    Keywords: Export sales model, Future contract, oil, gas, Embargo